Nordlyssafari med beltevogn

Levert av Hurtigruten Svalbard


Bli med oss på en spennende beltevognsafari for å jakte på nordlyset!

Det er umulig å ikke legge merke til den store beltevognen som kommer for å plukke dere opp. Guiden tar dere med ut av byen, bort fra Longyearbyens belysning, inn i den magiske polarnatten over den frosne Adventdalen. Det blir flere stopp underveis for å se etter nordlyset. I Adventdalen stopper vi og nyter utsikten mot Longyearbyen og speider etter nordlys.

Vi besøker den gamle nordlysstasjonen underveis på turen. Her serverer guiden varm drikke og noe å bite i. Stasjonen var inntil for få år siden stedet der nordlysforskningen foregikk på Svalbard. I dag er forskningen flyttet inn i ny stasjon oppe på Gruve 7 fjellet, Kjell Henriksen observatoriet. Dette er en flott ekspedisjon for deg som ønsker å komme ut av byen på en trygg og komfortabel måte. Denne turen inkluderer transport til/fra overnattingssted, varm drikke, kjeks og turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Grunnet Svalbards polarnetter har du sjansen til å se nordlys midt på dagen! Det er noe svakere enn det som forekommer på kvelden, men til gjengjeld er det et mer rødaktig lys. Selv om rødfargen er vanskelig å oppfatte med det blotte øyet, kan det fanges opp med kameralinsen!

Periode: november-mars

Varighet: 2,5-3 timer
Maks: 12 personer
Pris: Kr 795,- pr. person.

Generelle betingelser her!

Hurti Betlevogn nordlys

17.01.12 Beltevogn1 web 1

17.01.12 Beltevogn2 web 1

Periode:

Nordlyssesong

Tidspunkt:

16:00

Vanskelighetsgrad:

Enkel

Varighet:

3 Timer

Pris:

795,-

BESTILL HER